Alles groter weergeven?
[CTRL] [+] (Windows)
[command] [+] (Apple)

Actus Comicus - Bij Bach op de koffie

Houthem, St. Gerlachuskerk, zaterdag 22 maart 2025, 20:00 - 22:15 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Bach componeerde de Koffiecantate voor vermakelijke uitvoeringen in Café Zimmerman, het beroemde koffiehuis in Leipzig. Livemuziek, koffie, een hapje en een drankje en lekker de

spot drijven met de maatschappij van toen, maar ook met de dreigende koffieverslaving van zijn dochter Lieschen. Hoewel gecomponeerd voor een totaal andere context sluit de Boerencantate goed aan bij deze komische spotternij.

Ad Mosam brengt deze wereldlijke cantates terug naar het café of restaurant. Heerlijke licht geënsceneerde barokmuziek, in afwisseling met spijs en drank (waar mogelijk).

Video playlist



Barok Ad Mosam Limburg

Ad Mosam

AD MOSAM Barok is het Limburgs topensemble, dat u graag verrast met avontuurlijke programma’s en boeiende concerten. Daaronder grote juwelen, kleine pareltjes en bekende werken; toegankelijk voor een breed publiek maar altijd in staat óók de fijnproever te laten genieten.



Uitgelicht

Hohe Messe: Bachs geniale zwanenzang

In dit seizoen bestaat Ad Mosam 30 jaar. Een jubileum dat we willen vieren met een imposant werk uit de barokmuziek: de Hohe Messe van Bach, wat hij schreef aan het einde van zijn leven in 1749.

Lucem Natale - Kerstmuziek uit de Barok

Hoop, blijdschap, verzoening en vrolijkheid worden net als de komst van het Licht in dit programma verheerlijkt met prachtige klanken.



Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833