Alles groter weergeven?
[CTRL] [+] (Windows)
[command] [+] (Apple)

Slotconcert Weekend van de Verwondering - Mirantibus

Baarn, Witte Kerkje, zondag 3 november 2024, 15:00 - 16:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Ter afsluiting van het festival nemen we u mee in de sprookjeswereld van Felix Mendelssohn en Antonin Dvorak. Waar woorden tekortschieten, spreekt de muziek.

Dvořák’s pianokwintet Opus.81 kenmerkt zich door een bepaalde warme vertrouwdheid gecombineerd met een zeker gevoel van thuiskomen, ook al is het muziek die je misschien nog nooit eerder hebt gehoord. De ideale muziek om het Weekend van de Verwondering af te sluiten!

Uitvoerenden:

Camiel Boomsma, Saskia Otto, Gerard Spronk, Richard Wolfe en Anastasia Feruleva

Programma:

Dvorak Pianokwintet No.2 Op.81

Schubert Strijkkwartet



Weekend van de Verwondering

Zo veelzijdig als Mirantibus zelf is, is het muzikale weekend dat zij organiseren! Laat je tijdens dit bijzondere festival meevoeren door de mooiste kamermuziek! Van 1 t/m 3 november in Baarn.



Uitgelicht

Weekend van de Verwondering - passe-partout

Het passe-partout voor het Mirantibusfestival Weekend van de Verwondering is geldig voor alle 6 concerten. Makkelijk toch?

Verborgen Parels

Geniet op deze middag tijdens het festival 'Weekend van de Verwondering' van het prachtige samenspel tussen viool en cello!

Mozart de lente & Brahms de herfst

Het is herfst, maar toch kunt u tijdens het festival ‘Weekend van de Verwondering’ ook een beetje lente verwachten.

Ode aan de Nacht

Een bijzondere avond tijdens het festival Weekend van de Verwondering! Met zijn Wesendonck Lieder zonk Wagner zelf diep de nacht in met als slotstuk het schitterende Traüme. Op onnavolgbare wijze benadrukt elke componist de rijkdom en het mysterie van de nacht.

Begin de dag met Biber & Bach

Geniet tijdens het festival ‘Weekend van de Verwondering’ op deze zondagochtend van de rust die de muziek van Bach met zich mee brengt.

Mirantibus Concerten - Mozart & Herrmann

Geniet van twee prachtige klarinetkwintetten, van Mozart en Bernard Herrmann. Uitgevoerd door het Ruysdael Kwartet en klarinettist Marieke Vos.

J.S. Bach: Matthäus-Passion - Johannes Leertouwer & NPhU

Uitvoering van de Matthäus-Passion van Bach onder leiding van Johannes Leertouwer. Hoe eerder u reserveert, hoe beter uw plaats!

Amsterdam Baroque & Ton Koopman - De Heldinnen van Händel: Deborah

Na het grote succes van zijn eerste Engelstalige oratorium Esther componeerde Händel in 1733 het schitterende Deborah, een werk vol dramatiek en grandeur. Deze zeldzaam opgevoerde parel wordt op donderdag 22 mei 2025 tot leven gebracht door het gerenommeerde Amsterdam Baroque Orchestra, onder leiding van de wereldberoemde dirigent Ton Koopman. Een bijzondere toevoeging aan deze avond is de internationaal gevierde countertenor Jakub Józef Orliński, die met zijn expressieve stem de verfijnde klanken van Händels muziek naar ongekende hoogten tilt. Beleef deze unieke uitvoering in de sfeervolle Jacobikerk in Utrecht, en laat u meevoeren door de kracht en schoonheid van dit barokke meesterwerk.



Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833