Alles groter weergeven?
[CTRL] [+] (Windows)
[command] [+] (Apple)

J.S. Bach : Johannes Passion - Bach Ensemble Amsterdam

Hoorn, Oosterkerk, zondag 16 maart 2025, 15:00 - 17:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Het Bach Ensemble Amsterdam, onder leiding van Paulien Kostense, brengt een van de meest aangrijpende werken uit de barokmuziek: J.S. Bach's Johannes Passion. Deze passie, die het lijdensverhaal van Christus vertelt, is doordrongen van diep emotionele expressie en dramatische kracht.

Bach’s Johannes Passion onderscheidt zich door zijn intensiteit en directe impact, waarbij de muziek de luisteraar meeneemt door de verschillende fasen van het lijden en de opoffering. De indrukwekkende koordelen, de intieme aria’s en de weelderige orkestrale begeleiding maken dit werk tot een diep ontroerende ervaring.

Met deze uitvoering brengt het Bach Ensemble Amsterdam een intense en meeslepende interpretatie van een van Bachs grootste meesterwerken, die zowel de ziel raakt als tot nadenken stemt.

Uitvoerenden:

Solisten volgen

Programma:

J.S. Bach - Johannes Passion


Video playlist



Bach: Johannes-Passion

Een oratorium van Johann Sebastian Bach uit 1724. Het werk volgt het lijdensverhaal van Jezus Christus, zoals dat beschreven staat in het Evangelie volgens Johannes.



Uitgelicht

Bach: Weihnachtsoratorium - Bach Ensemble Amsterdam

Het Weihnachtsoratorium, met haar rijke melodieën en levendige koordelen, brengt de kerstboodschap op een indrukwekkende manier tot leven.

Nieuwjaarsconcert Bach Ensemble Amsterdam

Feestelijk concert met twee meesterwerken van Georg Friedrich Händel: het Utrechter Te Deum en Dixit Dominus. Met aansluitende borrel.

Seinconcerten: Pianokwartet Corneille

Een heerlijk kwartet musici spelend op piano, viool, altviool en cello.

Seinconcerten: Rembrandt Frerichs

Geïnspireerd door Mozart brengt Rembrandt het improvisatie-element terug in de klassieke muziek.



Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833