Alles groter weergeven?
[CTRL] [+] (Windows)
[command] [+] (Apple)

J.S. Bach : Johannes Passion - Bach Ensemble Amsterdam

Amersfoort, Bergkerk, zaterdag 8 maart 2025, 20:00 - 22:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Het Bach Ensemble Amsterdam, onder leiding van Paulien Kostense, brengt een van de meest aangrijpende werken uit de barokmuziek: J.S. Bach's Johannes Passion. Deze passie, die het lijdensverhaal van Christus vertelt, is doordrongen van diep emotionele expressie en dramatische kracht.

Bach’s Johannes Passion onderscheidt zich door zijn intensiteit en directe impact, waarbij de muziek de luisteraar meeneemt door de verschillende fasen van het lijden en de opoffering. De indrukwekkende koordelen, de intieme aria’s en de weelderige orkestrale begeleiding maken dit werk tot een diep ontroerende ervaring.

Met deze uitvoering brengt het Bach Ensemble Amsterdam een intense en meeslepende interpretatie van een van Bachs grootste meesterwerken, die zowel de ziel raakt als tot nadenken stemt.

Uitvoerenden:

Solisten volgen

Programma:

J.S. Bach - Johannes Passion


Video playlist



Bach: Johannes-Passion

Een oratorium van Johann Sebastian Bach uit 1724. Het werk volgt het lijdensverhaal van Jezus Christus, zoals dat beschreven staat in het Evangelie volgens Johannes.



Uitgelicht

Bach: Weihnachtsoratorium - Bach Ensemble Amsterdam

Het Weihnachtsoratorium, met haar rijke melodieën en levendige koordelen, brengt de kerstboodschap op een indrukwekkende manier tot leven.

Nieuwjaarsconcert Bach Ensemble Amsterdam

Feestelijk concert met twee meesterwerken van Georg Friedrich Händel: het Utrechter Te Deum en Dixit Dominus. Met aansluitende borrel.

J.S. Bach: Matthäus-Passion - Johannes Leertouwer & NPhU

Uitvoering van de Matthäus-Passion van Bach onder leiding van Johannes Leertouwer. Hoe eerder u reserveert, hoe beter uw plaats!

Amsterdam Baroque & Ton Koopman - De Heldinnen van Händel: Deborah

Na het grote succes van zijn eerste Engelstalige oratorium Esther componeerde Händel in 1733 het schitterende Deborah, een werk vol dramatiek en grandeur. Deze zeldzaam opgevoerde parel wordt op donderdag 22 mei 2025 tot leven gebracht door het gerenommeerde Amsterdam Baroque Orchestra, onder leiding van de wereldberoemde dirigent Ton Koopman. Een bijzondere toevoeging aan deze avond is de internationaal gevierde countertenor Jakub Józef Orliński, die met zijn expressieve stem de verfijnde klanken van Händels muziek naar ongekende hoogten tilt. Beleef deze unieke uitvoering in de sfeervolle Jacobikerk in Utrecht, en laat u meevoeren door de kracht en schoonheid van dit barokke meesterwerk.



Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833