Alles groter weergeven?
[CTRL] [+] (Windows)
[command] [+] (Apple)

Cruquius Concerten - Elisabeth Hetherington en Emma Huijsser

Haarlemmermeer, Kunstfort bij Vijfhuizen, zaterdag 14 december 2024, 20:15 - 22:15 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Met Elisabeth Hetherington, winnares Nederlandse Muziekprijs 2024 (link)

Een 17e-eeuwse non

In de zomer van 2018 had Elisabeth als sopraan de eer om op het Ravenna-festival een ​​programma te brengen van grotendeels niet uitgegeven muziek, geschreven door zeventiende-eeuwse nonnen. Het festival vond plaats in de basiliek San Vitale, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ze was laureaat van Dutch Classical Talent 2020-2021. De jury was enorm onder de indruk van haar extreem heldere, zuivere stem en van haar persoonlijkheid, die van het podium spat.

'een onverschrokken en krachtige persoonlijkheid, evenals haar onberispelijke technologie en adembenemende presentatie' - NRC (2020)

'virtuoze gratie, verfijnde dynamiek en subtiele kleuren… prachtig lyrisch, met een ietwat breekbaar timbre' - Place de l’Opera Magazine (2020)

Blokfluit en harp

Emma Huijsser studeerde blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 2011 afstudeerde. Daarnaast studeerde ze barokharp bij Mara Galassi aan de Civica Scuola di Musica Claudio Abbado in Milaan. Voor deze tweede studie ontving ze zowel een Huygens- als een VSBfonds-­beurs en ze behaalde haar master­­diploma barokharp in februari 2017. Emma speelt met beide instrumenten bij diverse oudemuziekensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Ze treedt regelmatig op met o.a. La Sfera Armoniosa, Mike Fentross, Amsterdam Baroque Orchestra, Ton Koopman en Holland Baroque Society. Als soliste speelde Emma recitals in het festival Itinéraire Baroque van Ton Koopman en in het beroemde Concerto HWV294 voor harp van G.F. Händel in Kassel, Duitsland.

Programma: 'want to show the world…'

In 1568 publiceerde Maddalena Casulana de eerste collectie muziek van een vrouwelijke componist met de eerste zinnen: ‘Ik wil de wereld laten zien (…) de ijdele fout van mannen dat alleen zij de gave van intellect en artisticiteit bezitten.’

Geïnspireerd door deze woorden is dit programma een inkijkje in in de wereld van zangeressen en componistes uit de 17e eeuw die destijds geconfronteerd werden met een keuze: betreedt het klooster of blijf autonoom, met het risico om in de schaduw van het schandaal terecht te komen.

Uitvoerenden:

Elisabeth Hetherington - sopraan

Emma Huijsser - harp

Programma:

Componisten:

Francesca Caccini

Lucretia Orsina Vizzana

Amarante Nat

aangevuld met enkele fijne bewerkingen van christmas carols



Elisabeth Hetherington (sopraan) en Emma Huijsser (harp)

Elisabeth Hetherington heeft zich als sopraan gespecialiseerd in barok en hedendaagse muziek. Ze deed onderzoek naar de originele uitspraak van het Elisabethiaanse Engels, studeerde in Amsterdam en trad op met Opera Zuid, Holland Opera en Holland. Emma Huijsser studeerde barokharp bij Mara Galassi aan de Civica Scuola di Musica Claudio Abbado in Milaan. Ze treedt regelmatig op met o.a. La Sfera Armoniosa, Mike Fentross, Amsterdam Baroque Orchestra, Ton Koopman en Holland Baroque Society.



Uitgelicht

Cruquius Concerten - The Ming Passion

Een hedendaagse en ecologische passieverhaal over de relatie tussen de mens en de zee.

Cruquius Concerten - Arethusa Quartet

Een betoverende intensiteit van het samenspel van vier gerenommeerde musici

Seinconcerten: Pianokwartet Corneille

Een heerlijk kwartet musici spelend op piano, viool, altviool en cello.

Seinconcerten: Rembrandt Frerichs

Geïnspireerd door Mozart brengt Rembrandt het improvisatie-element terug in de klassieke muziek.



Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833