Info
Pop-up Dance bestaat uit drie professionele dansers die klassieke en moderne dansvoorstellingen maken op niet-traditionele locaties. Ook de nieuwste voorstelling is niet zoals gewone dansvoorstellingen. Met de Voor(tegen)stelling maakt Pop-up Dance meerdere korte verhalen van ongeveer 20 minuten. Tijdens de shows bepalen niet de dansers, maar de toeschouwers hoe het verhaal verloopt. Voor het Huygensfestival brengen de dansers hun eerste verhaal: ‘Roodkapje of de Wolf?’.
Waar je normaal je telefoon uitzet tijdens een voorstelling, heb je deze nu hard nodig. Want hiermee kun je op verschillende momenten tijdens de show een vraag beantwoorden of stelling nemen. Hoe wil jij dat het verhaal verloopt? Jij krijgt de touwtjes in handen!
Zoals het eerdere woonkamerballet ‘Assepoes’ past de show op 16 m2 en waardoor deze dus bijna overal gespeeld kan worden. Waar nodig verzorgt Pop-up Dance alle techniek en biedt zo een totaalpakket om een theater op locatie te bouwen.
Per voorstelling komen er maar twee dansers op locatie, die de hele show dansen, maar ook zelf opbouwen van lege zaal tot minitheater. De slimme systemen in en om het decor zorgen ervoor dat alles makkelijk en relatief snel op te zetten is.
Automatisering
Normaal gesproken regelt een technicus het licht en geluid van een voorstelling. Pop-up Dance heeft dit proces geautomatiseerd, waardoor alles vanaf het toneel kan worden geregeld zonder dat het publiek het merkt. In de Voor(tegen)stelling is óók de extra factor (de input van het publiek) volledig geïntegreerd in de voorstelling.
Decor
In de voorstellingen van Pop-up Dance speelt het decor vaak een belangrijke rol. Om bij de Voor(tegen)stelling meerdere, verschillende verhalen te kunnen maken, is er gekozen voor een abstract decor. Dit kan op vele manieren door de dansers worden omgebouwd om zo in mum van tijd verschillende settings te creëren. Overal zitten luikjes en vakjes, waar de dansers tijdens het verhaal verschillende attributen uit tevoorschijn toveren.
Stemsysteem
Om te zorgen dat mensen kunnen stemmen tijdens de Voor(tegen)stelling, is een gebruiksvriendelijk stemsysteem ontworpen en gerealiseerd. In het decor staan een groot tv-scherm en een computer. Met deze computer kunnen op verschillende momenten tijdens de voorstelling vragen op het scherm worden gepresenteerd. Het publiek kan hier gemakkelijk op reageren met behulp van hun smartphones die via wifi in verbinding met de computer staan. De keuze die door de meeste mensen uit het publiek gemaakt is, zal door de computer worden verwerkt. Deze stuurt vervolgens een signaal om de juiste muziek te starten. De dansers weten daardoor precies wat ze moeten doen!
Ook aan de toeschouwers zonder smartphone is gedacht. Voor deze mensen zijn speciale stemkastjes beschikbaar. Zo blijft de voorstelling voor iedereen toegankelijk.
De keuze is aan jou!
Doordat jij als toeschouwer bepaalt hoe het verhaal verloopt, krijg je veel meer invloed en verantwoordelijkheid tijdens de show. Wil je eens een andere wending geven aan het traditionele verhaal van ‘Roodkapje en de Wolf’? Gooi het roer om! Nu is het aan jou om te kiezen wat er gaat gebeuren.